Pilkusta asiaa 2: Janne Saarikivi 6.11.2023

17.10.2023

Pilkusta asiaa – avoin keskustelutilaisuus suomen kielen merkityksestä ja asemasta tieteen ja tutkimuksen kielenä


Hybriditilaisuus Janne Saarikiven kanssa tiistaina 6.11.2023 klo 18: TEKin Tohtori-kokoustila Pasilassa ja Teams

Tervetuloa TEKin kerho Pilkun järjestämään keskustelu- ja esitelmätilaisuuteen maanantaina 6.11.2023 klo 18 Tekniikan akateemiset TEKin Tohtori-kokoustilaan (Ratavartijankatu 2, Helsinki) tai Teamsiin. Kaikki aihepiiristä kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita; ilmoittautumiset kahvitarjoilua varten pyydämme viimeistään 1.11.2023 mennessä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeKQi2C1M7QBQJvQ8q1dJRXn-UmOR80jus4VyA7PmMwTvr-vg/viewform .

Illan asiantuntijapuheenvuoron pitäjäksi ja keskustelunavaajaksemme on lupautunut dosentti, kielitieteilijä ja tietokirjailija Janne Saarikivi. Hän on toiminut mm. Helsingin yliopiston Suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksen professorina. Saarikivi on myös kolumnisti ja ahkera yhteiskunnallinen keskustelija. Keväällä 2023 hän laati opetus- ja kulttuuriministeriön asettamana selvityshenkilönä selvityksen kansalliskielten asemasta yliopistoissa.

Tilaisuudessa Saarikivi kertoo selvitystyönsä tuloksista, suomen kielen asemasta tieteen ja tutkimuksen kielenä sekä sen merkityksestä luovuudessa. Lopuksi pohdimme yhdessä suomenkielisen tekniikan alan sanaston ja kirjallisuuden merkitystä nyt ja tulevaisuudessa.

Keskustelu- ja esitelmätilaisuus on järjestyksessään toinen TEKin suomen kielen kerho Pilkun Pilkusta asiaa -luentotilaisuuksien sarjassa, jonka ydinteemana on rakkaus suomen kieleen ja tekniikkaan.

Tervetuloa mukaan!

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä


https://www.teos.fi/Saarikivi+Janne


Janne Saarikivi, kuva Liisa Takala